Langs de Nieuwe Maas

 

Vanaf de kade van de Veerweg in Spijkenisse vertrok het partyschip Marlina voor een brunchcruise richting Rotterdam. Precies om 12.00 uur gooide de bemanning de trossen los en werd voorzichtig naar het smalle sluisje van het haventje gevaren, richting Oude Maas. Na het passeren van de Spijkenisser- en de Botlekbrug, kwam de Nieuwe Maas bij Vlaardingen in zicht.

 

Op de Nieuwe Maas werd langs de zuidelijke oever van de rivier gevaren. Na het passeren van de 1ste en de 2de Petroleumhaven en de kleine Madroelhaven werd de Eemhaven ingevaren. Deze haven is het hart van een aantal andere havens: de Prins Willem-Alexanderhaven, de Prinses Beatrixhaven, de Prins Johan Frisohaven en de 1ste Eemhaven.

Na het bezoek aan de Eemhaven werd de Nieuwe Maas weer het doel. Jammer genoeg werd de bekende Waalhaven voorbij gevaren. Maar de Maashaven, zuidelijk van Katendrecht, waar de Rotterdam ligt afgemeerd, was een bezoek meer dan waard.

 

Na de Maashaven voeren we verder landinwaarts richting Erasmusbrug en de Maaskade, waar de Willemsbrug ligt, de verbinding tussen de Maasboulevard en het Noordereiland. Na het gezicht op De Kuip, het mooiste voetbalstadion van Nederland, voeren we onder de Van Brienenoordbrug door. Met aan bakboord Capelle aan de IJssel en aan stuurboord IJsselmonde, keerde het schip de steven richting Schiedam en Vlaardingen. Bij deze stad ging het schip de Oude Maas op, naar de thuishaven van de Marlina, Spijkenisse,


Vervolgen