KUNSTHAL IN ROTTERDAM

Tour de France

De Kunsthal te Rotterdam pakte in de zomer van 2010 uit met een familietentoonstelling over Le Grand Départ. Er werden historische momenten uit de Nederlandse tourgeschiedenis belicht. Cor Vos, sportfotograaf, was er met legendarisch fotomateriaal, naast Polygoonjournaals, interviews met renners en krantenartikelen van de afgelopen jaren. Je kon de gele trui van Joop Zoetemelk uit 1980 bewonderen. Bezoekers van alle leeftijden konden zwoegen op een etappe op de Alpe d’Huez, over kinderkopjes rijden en tegen elkaar een rondje rijden.

Gerrie Kneterman, Peter Winnen, Hennie Kuipers, Michael Boogerd en Robert Geesink passeerden de revue. Unieke wielervoorwerpen, zoals het rugnummer van Albert Gijssen uit 1936 en de fiets waarmee Jan Janssen in 1968 de Tour won. Natuurlijk mag de gele trui waarmee Wim van Est een ravijn inreed, niet ontbreken.

Len Prooi bezocht met zijn Duitse zwager Günther, die in Amerika woont met zijn gezin, deze tentoonstelling en maakte daar foto’s die op deze site staan. Jan Oosterboer maakte de foto’s aan de N57 -richting Zeeland- van de eerste etappe van de Tour de France in 2010.


Volgende